Janjeće meso je posebno, a tek ako ga pripremite na pravi način. Teško da mu ima ravnog! Ovaj recept će vam to i potvrditi.
Sastojci:
600 g janjetine
150 ml crnog vina
200 g krompira
200 g šampinjona
100 g graška
150 ml paradajz sosa
2 luka
4 češnja bijelog luka
1 mrkva
svježi peršun
mješavina začina
so
biber
crvena paprika
Ovo je jedno od onih jela koja se pripremaju malo duže, ali kada zamiriše iz tanjura obradovat će se i vaš trbuh i nepce. Na ulju popržite grubo narezan luk i sitno nasjeckan bijeli luk, pa kad omekšaju dodajte meso. Meso ostavite u većim komadima. Sve prelijte crnim vinom, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
Tada dodajte krompir isjeckan na kockice, mrkvu isjeckanu na ploškice i grašak. Začinite, prelijte toplom vodom i nastavite kuhati poklopljeno sljedećih 20 minuta. Na kraju, dodajte krupnije narezane šampinjone i paradajz sos, pa kuhajte još 20 minuta. Meso će biti mekano i sočno, a povrće koje je upilo sve sokove odličan prilog. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.