Uz vrlo malo kvalitetnih namirnica može se napraviti jako delikatno jelo, kao što je, recimo, ovaj rižoto od šparoga koji će vas svojim mirisima odvesti u malo toplije krajeve.
Sastojci:
200 g šparoga
200 g riže (okruglog zrna)
2 mlada luka
80 ml bijelog vina
maslinovo ulje
so
biber
Šparoge i mladi luk izrežite na kolutiće, pa ih prepržite na maslinovom ulju. Kada omekšaju, dodajte rižu (najbolje okruglog zrna), pa i nju lagano prepržite s povrćem. Kada postane prozirna, ulijte vino, lagano promiješajte, pa pustite da tečnost gotovo u potpunosti ispari.
Tada ulijte 400 ml vode, posolite i pobiberite, i krčkajte dok riža ne upije svu tečnost. Rižoto možete poslužiti tako što ćete ga posuti sa malo narendanog parmezana i svježim peršunom. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.