Uvijek treba ostaviti mjesta u stomaku da se poslije slanog obroka, nečim i zasladi. Uživat ćete u osvježavajućim i slatkim zalogajima ovog domaćeg sladoleda.
Sastojci:
6 žumanaca
500 ml vrhnja za šlag
250 g šećera
2 limuna (sok i korica)
Mada ćete danas bez problema i zimi pronaći kupovni sladoled, možda ne bi bilo loše da ipak ovu poslasticu napravite sami.
Žumanca lagano miješajte na pari, pa kada se sjedine dodajte šećer i nastavite miješati. Kada umiješate šećer, dodajte sok i narendanu koricu limuna, pa nastavite miješati dok ne dobijete finu i gustu kremu. Ostavite sa strane da se prohladi.
U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag. Bilo bi dobro da vrhnje bude od mliječne, a ne biljne masti, jer će na taj način vaš sladoled zaista imati prepoznatljiv šmek. Čvrsti šlag koji ste dobili postepeno dodajite u kremu i lagano miješajte dok se sve ne sjedini. Sladoled već tada možete podijeliti u manje zdjelice, pokriti ga plastičnom folijom i staviti u zamrzivač na hlađenje najmanje tri sata. Sladoled možete poslužiti uz suho voće i listiće badema.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.