6.1.2021. 11:30
0
Pita od kiselog kupusa
Zna se, kiseli kupus je samo za sarmu! Ali šta ako bismo napravili pitu od njega? Morali bi praviti još jednu, jer će se svi otimati za parče.
Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa
400 g jufke za pitu
1 luk
20 ml ulja
1 kašičica kima
1 kašika mješavine začina
so
biber

ulje za posipanje

Kiseli kupus izrendajte ili ga izrežite na što tanje trakice. Dodajte sitno nasjeckan luk,  te začinite sa sjemenkama kima, mješavinom začina, te soli i biberom. Prelijte sve uljem i dobro izmiješajte.

Ovu smjesu motajte u jufku u oblik koji odgovara tepsiji u kojoj ćete peći. Zamotanu jufku prelijte ili premažite uljem, pa sve stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite oko pola sata. Gotovu pitu još jednom premažite uljem i ostavite da se malo prohladi. Poslužite uz jogurt i probajte se ne prejesti! Dobar tek želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.