22.2.2021. 13:51
0
Lanena pizza s kobasicom
O lanenoj pizzi ćete pričati danima nakon što je probate, pa ćete je morati napraviti ponovo kako biste se još jednom uvjerili da prvi put nije bio san.
Sastojci:
tijesto:
500 g brašna
100 g lanenog brašna
7 g instant kvasca
voda
so

umak:
400 g pelat paradajza 
20 ml ulja
1 kašika šećera
prstohvat soli
origano
bosiljak

150 g gouda sir
150 g juneća kobasica
chili sjemenke
kukuruzno brašno

Pomiješajte pšenično brašno sa lanenin brašnom, solju i instant kvascem. Najlakše vam je to učiniti u Tefal Gourmet Masterchefu.

Zatim, postepeno dodajite toplu vodu i umijesite glatko tijesto. Dobiveno tijesto, potom, podijelite u jednake loptice veličine dlana, pokrijte ih krpom, ili plastičnom folijom i ostavite da nadođu.

Za to vrijeme pripremite paradajz umak. U pelat paradajz dodajte origano, bosiljak, šećer i so po želji, te ulje, pa sve izmiješajte štapnim mikserom. Goudu narednajte, a kobasice izrežite na jednake kolutiće.

Kuglice tijesta razvaljajte na radnoj površini po kojoj ste posuli kukuruzno brašno na veličinu tepsije ili kalupa u kojem ćete peći pizzu. Razvaljano tijesto bogato premažite paradajz umakom, pa po njemu rasporedite narendanu goudu. Na kraju dodajte kolutiće kobasice, sve pospite sa sušenim chili sjemenkama i pecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni oko 10 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.