Citrusi svojom aromom i sokovima mogu itekako poboljšati okus jelima, a tek piletina što bude mekana, sočna i mirisna!
Sastojci:
1 pile (oko 1,2 kg)
2 naranče
2 limuna
1 luk
3 češnja bijelog luka
20 ml maslinovog ulja
so
biber
1 kašičica mljevene crvene paprike
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica bosiljka
Pile operite i posušite, pa ga izrežite na manje komade. Iscijedite sok jedne naranče i limuna, pa mu dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, maslinovo ulje, biber i so. Sve dobro izmiješajte, pa prelijte komade piletine i ostavite da se marinira oko pola sata.
Naranču i limun koji su ostali izrežite na deblje ploške, a isto učiniti i sa glavicom luka. Kriške limuna i naranče, te ploške luka poslažite između komada piletine. U posebnoj zdjelici pomiješajte začine, pa pospite po mesu. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 50 minuta. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.