1.10.2021. 14:21
0
Slatki tacosi
Kako drugačije dočekati vikend, nego sa nečim slatkim. Slatka verzija takosa bukvalno će donijeti eksploziju okusa u vaša usta.
Sastojci:

tijesto:
250 g putera
500 g brašna
½ kesice praška za pecivo
2 jaja
50 g milerama
50 g šećera

fil:
150 g oraha
40 g putera
120 g čokolade

agda:
600 ml vode
800 g šećera
1 naranča 

Pravljenje ovog zanimljivog kolača započet ćemo od tijesta. Velika pomoć u kuhinji je Tefal multipraktik kojem ćemo prepustiti da nam umijesi tijesto. Najprije, stavite puter sobne temperature, pa ga pjenasto izmiksajte. Tada uspite brašno i prašak za pecivo, pa nastavite miksati, te postepeno dodajite i ostale sastojke: jaja, mileram i šećer. Kada se svi sastojci sjedine, smjesu ostavite sa strane, pa pripremite fil.

Na pari rastopite puter i čokoladu, pa sve pomiješajte sa mljevenim orasima. Nakon toga, od tijesta formirajte kolače kao hurmašice, pa po sredini stavite fil i sve uvijte prema sredini kako biste dobili tacose. Poslažite ih u tepsiju i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Za to vrijeme pripremite agdu. U vodu dodajte šećer, i kriške naranče, pa na laganoj vatri zagrijavajte dok se sav šećer ne otopi a agda postane fini sirup. Sa njom prelijte tacose i ostavite da se hlade i upijaju sirup.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.