Leblebije su zdrave, pristupačne, a znaju biti i jako ukusne. Ovoga puta, naš kuhar ih je pripremio kao slasne grickalice s kojima ćete obradovati iznenadne goste ili upotpuniti ugođaj gledanja filma.
Sastojci:
400 g leblebija (konzerviranih)
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica crvene mljevene paprike
1 kašičica soli
1 kašičica cimeta
1 kašičica vanilin šećera
20 ml whiskeya
maslinovo ulje
Za početak podijelite leblebije na dva jednaka dijela, pa ih stavite u zdjele. U jednu zdjelu sa leblebijama stavite bijeli luk u prahu, crvenu mljevenu papriku, so i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte, rasporedite u tepsiju i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.
U drugu zdjelu sa leblebijama dodajte cimet, vanilin šećer i whiskey, pa isto tako dobro izmiješajte, prebacite u tepsiju i pecite na 180 stepeni između 10-15 minuta. Uživajte u hrskavim i začinjenim zalogajčićima!
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.