11.10.2021. 16:18
0
Brzopohovana riba
Danas neka bude riba... i bi riba! Fina, bijela, pohovana. Zalogaji za stare i mlade, hrskavi, a mekani. I to sve brzinski, za pola sata.
Sastojci:

500 g filea bijele ribe

za pohovanje:
1 jaje
brašno
prezla
palenta

umak:
100 g jogurta
svježi peršun
so
biber
korica limete

marinada:
1 mala chili papričica
1 manja žuta ljuta paprika
2 češnja bijelog luka
maslinovo ulje

File ribe najprije posolite i pobiberite sa obje strane, pa ga dobro uvaljajte u brašno. Nakon toga, umočite u razmućeno jaje, te na kraju u mješavinu od prezle i palente.

Tako pripremljenu ribu pržite u Tefal tavi oko 5 minuta sa svake strane. Dok se riba prži, napravite umak i marinadu koji će obogatiti ovo jelo.

Za umak vam je potreban jogurt, sitno nasjeckan svježi peršun, so, biber i narendana korica limete. Sve dobro izmiješajte i koristite kao podlogu za ribu. Papričice očistite od sjemenki, pa ih izrežite na sitno, te im dodajte sitno nasjeckan bijeli luk. Sve prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte pa prelijte gotovu ribu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.