Nekada za potpuni uspjeh nekog jela nisu dovoljni samo mirisi i okusi. Veliku ulogu može imati i prezentacija, a ova je, priznat ćete, na nivou. Ne znamo za šta bismo prije... vruć i hrskav hljeb, ili sočna mekana pasta.
Sastojci:
150 g trofie tjestenine
200 g pilećeg filea
100 g kozica
1 okrugli hljeb
150 ml vrhnja za kuhanje
50 ml paradajz sosa
1 luk
so
svježi peršun
2 češnja bijelog luka
½ žute chili papričice
½ crvene chili papričice
svježi peršun
ulje
150 g mozzarelle
50 sira ribanca
Najprije skuhajte tjesteninu. Umjesto trofie paste, koja je zaista posebna, možete koristiti i neku drugu koju imate kod kuće. Pastu ostavite sa strane, pa pripremite umak od piletine i kozica.
Za početak izdinstajte sitno nasjeckan luk, pa dodajte kockice pilećeg filea. Kada piletina porumeni dodajte kozice, pa sve začinite sa soli i sitno nasjeckanim svježim peršunom. Ulijte vrhnje za kuhanje i paradajz sos, te krčkajte 5-10 minuta. Na kraju umiješajte tjesteninu i skinite s vatre.
U Tefal sjeckalici, potom, izmiksajte žutu i crvenu chili papričicu, te bijeli luk, peršun i ulje. Okrugli hljeb prerežite pri vrhu tako da dio koji ste odrezali posluži kao poklopac. Iz ostatka hljeba odstranite sredinu i slobodno je dodajte u pastu. Unutrašnjost hljeba premažite umakom od chili papričica i bijelog luka, pa sve napunite pastom. Na kraju dodajte kockice mozzarelle i sir ribanaca, pa poklopite odrezanim dijelom hljeba. Sve stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 10 minuta, odnosno dok se sir ne otopi.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.