Kada pripremite ovakvog oslića nemoguće je da ne budete sretni. Kažu da ribu treba jesti barem jednom sedmično, ali ovako pripremljen oslić mogao bi se jesti svaki dan!
Sastojci:
500 g oslića
150 g karfiola
1 mrkva
½ ljubičastog luka
1 limun
1 kašika senfa gorušice
maslinovo ulje
svježi peršun
biber
so
Ako nemate u blizini ribarnicu, najednostavnije je da kupite smrznuti oslić u komadu. Ribu odledite i dobro posušite.
Zatim, pripremite prilog. U većoj zdjeli pomiješajte cvjetove karfiola sa izrendanom mrkvom, kolutićima luka i ploškicama limuna. Dodajte senf gorušicu, sitno nasjeckan svježi peršun, biber i so. Prelijte sve maslinovim uljem i dobro izmiješajte.
Ribu stavite na duplu alu foliju, pa preko nje rasporedite prilog. Dobro zamotaje u foliju i stavite peći u rernu na 180 stepeni oko 40 minuta.