26.9.2023. 15:32
0
Zastrta pastrmka
File crvene, odnosno losos, pastrmke je sve popularniji, a oni koji su ga probali u potazi su za jednostavnim receptom. Što se nas tiče, dalje ne morate tražiti, ovako pripremljena pastrmka je pun pogodak!
Sastojci:

600 g fileta crvene (losos) pastrmke
100 g badema
20 g svježeg peršuna
20 g inćuna
20 g kapara
2 češnja bijelog luka
1 kašičica crvenog bibera
1 kašika maslinovog ulja

File losos pastrmke je lako nabavljiv i obično se prodaje već očišćen i spreman za pripremu jela.

Vama preostaje samo da napravite ukusni „pokrivač“ i zapečete ribu. Dakle, u veću zdjelu dodajte sitno nasjeckane bademe, svježi peršun, te usitnjeni bijeli luk. Dodajte, potom, inćune, kapare i zrnca crvenog bibera, te maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte.

File ribe poredajte u tepsiju sa kožicom okrenutom prema dnu, a po mesu rasporedite pripremljenu smjesu i blago je utisnite rukom.

Stavite peći na 200 stepeni oko 20 minuta i poslužite uz omiljeni prilog.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2022, Source d.o.o.