28.2.2017. 9:38
0
Punjeni file oslića na bečki
Pravi poznavaoci ribljih specijaliteta oslića bi vjerovatno stavili na dno liste, ali možda se i predomisle ako isprobaju današnji recept, zbog kojeg bi i oni mlađi ukućani mogli zavoljeti ribu.
Sastojci:

30 g kapara
2 češnja bijelog luka
1/2 kašičice suhog timijana
2 kašike senfa
sok pola limuna
file oslića
jaja
brašno
prezla
ulje

I za ovaj recept probajte nabaviti svježu ribu, a ako vam se ne daju čistiti kosti, zamolite u ribarnici da vam filetiraju oslića. Naravno, kao alternativa može poslužiti i smrznuta riba, a ako ne pronađete oslića, nećete pogriješiti ni sa izborom druge bijele ribe, kao što su brancin, orada ili zubatac.

Najprije pripremite punjenje za ribu koje ćete napraviti tako što ćete zajedno usitniti kapare i bijeli luk, a zatim ih pomiješati sa timijanom, senfom i sokom limuna. Ovom smjesom bogato namažite pola filea, a drugu polovicu preklopite i učvrstite čačkalicama.

Ono što će ovo jelo učiniti dodatno poželjnim i dragim svim ukućanima jeste pohovanje. Mi smo se odlučili za bečki način, a to znači da oslić ide prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu. Ribu pecite u dobro zagrijanom ulju po pet minuta sa svake strane i poslužite je uz krompir salatu. Za ljubitelje vina čaša dobro rashlađene graševine upotpuniti će cijeli ugođaj. Prije služenja jela ne zaboravite odstraniti čačkalice!
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.