3.3.2017. 10:13
0
Pileći sataraš s rižom
U sataraš obično ide svježa paprika, ali mi smo napravili jednu laganiju verziju koja nije ništa manje ukusna.
Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
150g sitno nasjeckanog luka
150g mrkve narezane na kockice
500g pilećeg filea narezanog na kockice
150g graška
150g kukuruza šećerca
150g riže
150g paradajza iz limenke (pelat)
biber
so
1 kašika mješavine peršuna i celera
1 povrtni temeljac ili kocka za supu

Danas smo pripremili nešto na kašiku, jelo koje se „ubilo“ za hladnih dana koje će ugrijati vaše nepce, ali i stomak. Poput većine variva, i ovom jelu baza je luk kojeg treba izdinstati, pa mu dodati mrkvu, te na kraju piletinu. Kada tekučina ispari, a meso počne da rumeni dodajte grašak i mrkvu. 

Prije nego dodate rižu prvo je dobro isperite pod jakim mlazom vode. Pustite je neka se sjedini sa ostalim sastojcima, pa onda dodajte paradajz iz konzerve koji je poželjno isjeći na kocke. Začinite i sve prelijte povrtnim ili pilećim temeljcem i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta. Rižu također možete posebno skuhati po uputi na pakovanju, pa je dodati pred kraj kako biste izbjegli mogućnost da je prekuhate.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.