Mada više liče na pitice, mi smo ih nazvali lazanjama, i to rolanim. Punili smo ih dimljenim vratom, šunkom i sirom, a vi možete staviti što god volite.
Sastojci:
4 jaja
200 ml kisele pavlake
biber
so
jufke za pitu
150 g dimljenog vrata
150 šunke
200 g sira Gauda
100 g ketchupa
origano
Jela od tijesta su među popularnijim u našoj zemlji, pa bi današnji recept mogao vrlo lako postati vaš omiljeni. Za početak umiješajte jaja i pavlaku, a po želji možete dodati i mladi sir. Ova smjesa, koju treba još posoliti i pobiberiti, poslužit će vam za premazivanje jufki (možete koristiti i lazanje, ali ih je potrebno prethodno potopiti u kipuću vodu).
Dakle, uzmete par listova jufke za pitu koje ste izrezali na veličinu tepsije ili zdjele u kojoj će se lazanje peći, pa ih fino premažete jajima i pavlakom, a zatim slažete vrat, šunku i sir. Umjesto ovih namirnica možete po želji staviti faširano meso ili piletinu izrezanu na male kockice, ili možete napraviti vegetarijansku verziju sa špinatom, ili rendanom tikvicom. Ove lazanje doslovno možete puniti s čim god poželite.
Urolane lazanje posložite u tepsiju i prelijte ih ostatkom smjese od jaja i pavlake u koju dodatno umiješate kečap. Tepsija ide u zagrijanu rernu na 180 stepeni, a vaše lazanje su gotove za tridesetak minuta. Nakon pečenja ih pospite origanom.