6.3.2017. 12:24
0
Rolovane lazanje sa šunkom
Mada više liče na pitice, mi smo ih nazvali lazanjama, i to rolanim. Punili smo ih dimljenim vratom, šunkom i sirom, a vi možete staviti što god volite.

Sastojci:

4 jaja
200 ml kisele pavlake
biber
so
jufke za pitu 
150 g dimljenog vrata
150 šunke
200 g sira Gauda
100 g ketchupa
origano

Jela od tijesta su među popularnijim u našoj zemlji, pa bi današnji recept mogao vrlo lako postati vaš omiljeni. Za početak umiješajte jaja i pavlaku, a po želji možete dodati i mladi sir. Ova smjesa, koju treba još posoliti i pobiberiti, poslužit će vam za premazivanje jufki (možete koristiti i lazanje, ali ih je potrebno prethodno potopiti u kipuću vodu).

Dakle, uzmete par listova jufke za pitu koje ste izrezali na veličinu tepsije ili zdjele u kojoj će se lazanje peći, pa ih fino premažete jajima i pavlakom, a zatim slažete vrat, šunku i sir. Umjesto ovih namirnica možete po želji staviti faširano meso ili piletinu izrezanu na male kockice, ili možete napraviti vegetarijansku verziju sa špinatom, ili rendanom tikvicom. Ove lazanje doslovno možete puniti s čim god poželite.

Urolane lazanje posložite u tepsiju i prelijte ih ostatkom smjese od jaja i pavlake u koju dodatno umiješate kečap. Tepsija ide u zagrijanu rernu na 180 stepeni, a vaše lazanje su gotove za tridesetak minuta. Nakon pečenja ih pospite origanom.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.