8.3.2017. 10:41
0
Hrskave rolnice s piletinom
Gledati film, tekmu ili neku zabavnu emisiju, a pritom nište ne grickati, gotovo da je nezamislivo. Rolnice s piletinom su odlična zamjena za nezdrave grickalice.
Sastojci:

500 g pilećeg filea 
500 g jufke za pitu
mješavina začina za piletinu
ljuta mljevena paprika
bijeli luk u granulama
biber
so

Ovo je jedno od onih jela koje zaista može napraviti svako, a i sastojke koji su vam potrebni vrlo lako je kupiti u bilo kojoj prodavnici. Pileći file izrežite na trakice koje ćete uvaljati u mješavinu začina za piletinu, ljutu mljevenu papriku i bijeli luk u granulama (umjesto mljevene paprike možete sitno nasjeckati chili papričicu, a umjesto luka u granulama nećete pogriješiti ako sitno nasjeckate svježi bijeli luk). Na kraju dodajte biber i so.

Prije pravljenja rolnica, jufku isjecite na veličinu koju želite, ali najbolje je da to budu dimenzije tave u kojoj ćete ih peći, a potom je premažite uljem. Začinjenu piletinu slažite na sredinu listova za jufku i zamotajte u rolnice, koje možete dodatno učvrstiti čačkalicama. 

Tako pripremljene rolnice pecite u dubokom ulju na srednje jakoj vatri dok ne dobiju finu zlatno žutu boju. Tople rolnice možete isjeći na zalogaje, ili poslužiti čitave uz kečap, ili tartar sos. Gledanje filma s porodicom, ili tekme s društvom, uz ove rolnice nikada nije bilo zabavnije. A ni ukusnije.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.