21.3.2017. 10:17
0
Brza tjestenina s piletinom, špinatom i gljivama
Jela od tjestenine su popularna najviše iz razloga što ih je relativno lako i brzo pripremiti. Ključna stvar je napraviti ukusan sos koji će vašoj pasti udahnuti život i boju.
Sastojci:

2 kašike ulja
1 mala glavica luka
250 g pilećih prsa 
250 g šampinjona 
250 g isjeckanog zelja
200 ml vrhnja za kuhanje
biber
so
peršun
mješavina začina
tjestenina po vašem izboru
parmezan

Ovo je jedno od onih jela koja, ako se dobro organizujete, na stolu mogu biti za pola sata. Dakle, kada ste već gladni i nemate ništa gotovo, ovo jelo bi moglo biti dobitna kombinacija. Počnite od dinstanja luka na koji ćete, kada omekša, dodati pileća prsa izrezana na kockice. Pustite da vam se piletina zapeče sa svih strana, pa dodajte narezane šampinjone, pobiberite, posolite, dodajte mješavinu začina i peršun.

Kada tečnost od gljiva ispari sve prelijte vrhnjem za kuhanje i dodajte sitno narezan špinat. Ukoliko niste ljubitelj okusa svježeg povrća, špinat prije dodavanja sosu možete izblanširati. Sve ostavite da se krčka na laganoj vatri 5-8 minuta, što je dovoljno da skuhate tjesteninu al dente. Mi smo koristili penne, ali smo sigurni da koju god pastu izaberete nećete pogriješiti. Prije nego pastu dodate u sos, obavezno je ocijedite od vode. Pustite sve da krčka još par minuta i potrudite se da što bolje pomiješate pastu i sos. Nakon što servirate pastu u duboke tanjure, možete je posuti narednadnim parmezanom.
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.