10.4.2017. 10:10
0
Pasta salata sa svježim povrćem
Šareno, zdravo i osvježavajuće... To bi bio u najkraćem opis jela u koje smo umiješali tjesteninu, povrće i ukusni dresing. Za napraviti lako, a ne čeka se dugo.
Sastojci:

250 g tjestenine po želji
1 veća mrkva
2 komada mladog luka
1 paradajz
100 g špinata
100 g zelene salate
50 g žutog tvrdog sira

Dresing za salatu:
100 ml pavlake
30 ml majoneze
50 g kiselih krastavaca
2 kašike maslinovog ulja
sok od ½ limuna

Postoje jela koja je tako lako i brzo napraviti da vam je više vremena potrebno za njihovu konzumaciju, nego za pripremu. Jedno od njih je i pasta salata sa svježim povrćem, koja će vas zasititi, a nećete imati osjećaj nadutosti.

Za početak skuhajte tjesteninu po vašoj želji. To mogu biti penne, fusilli ili farfalle, pa čak i špageti, koji ipak zahtijevaju malo tečnije i bogatije sosove.

Procijeđenu tjesteninu stavite u veću zdjelu, pa joj dodajte narendanu mrkvu, sitnije isjeckan mladi luk (i zeleni i bijeli dio), paradajz isjeckan na kockice i špinat izrezan na trakice. Dodajte listove zelene salate koje možete natrgati na zalogaje i kockice žutog tvrdog sira, pa sve izmješajte rukama, pazeći da povrće ne pritišćete suviše.

Za dresing pomiješajte pavlaku, majonezu, maslinovo ulje i sok limuna, a kisele krastavce ispasirajte, ili ih sitno isjeckajte, pa ih dodajte na kraju. Sa ovim dresingom vaša pasta sa svježim povrćem pretvorit će se u obrok bogat mirisima i okusima.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.