3.5.2017. 9:48
0
Jednostavna supica od paradajza
Ne kaže se bez razloga za paradajz da je rajsko povrće. Vrlo zahvalna namirnica od koje možete praviti sok, razne umake, pa i vrlo ukusne supe. Jednu takvu pripremio nam je i ovoga puta kuhar Žarko Marić.
Sastojci:

50 g putera
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika brašna
4 oguljena paradajza
100 ml paradajz sosa
1 kašičica mljevene crvene paprike
1 šolja mlijeka
mješavina začina
prstohvat soli
1 kašičica origana
50 g tjestenine za supu


Za ovaj recept najbolje je odabrati četiri veća i zrelija svježa paradajza. Prelijte ih ključalom vodom i ostavite nekoliko trenutaka u vreloj vodi. To će vam umnogome olakšati da odstranite kožicu. Oguljene paradajze, zatim isjeckajte na kockice, a u dubljoj šerpi istopite puter i pomiješajte sa maslinovim uljem. Dodajte brašno, dobro ga umiješajte i pustite da se uprži.

Ubacite paradajz i sve fino izmiješajte pazeći da vam se ne stvore grudvice od brašna. Potom, ulijte paradajz sos, i sve pospite mljevenom crvenom paprikom, mješavinom začina i origanom. Kada supa proključa uspite šolju mlijeka, promiješajte i kuhajte sve na laganoj vatri oko 15 minuta.

Supu potom prebacite u blender i miksajte dok ne dobijete finu gustu smjesu, a potom je vratite u šerpu i ubacite šaku tjestenine za supu. Kuhajte dok tjestenina ne postane mekane. Prilikom serviranja, supu dodatno možete obogatiti sa kockicama žutog sira.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.