15.5.2017. 10:25
0
Teleća čorba
Ovo jelo je klasik. Gotovo da ne postoji ugostiteljski objekt u našoj zemlji u kojem nećete pronaći teleću čorbu. I naravno, svi imaju vlastiti recept kojeg ljubomorno čuvaju. Za razliku od njih, naš kuhar Žarko Marić svoju recepturu je odlučio podijeliti sa vama.
Sastojci:

2 kašike suncokretovog ulja
1 glavica luka
2 mrkve
20 g korijena celera
300 g teletine
1 kašika peršuna
1 kašika mješavine začina
biber
1 kašika brašna
1/2 litra goveđeg temeljca
1 kašičica mljevene crvene paprike
200 g krompira
1 kašika ajvara

Kod pripreme čorbe najzahtjevnije je pripremiti sastojke koji će završiti u šerpi. Dakle, pripremite se na puno sjeckanja.

Počnite od povrća. Najprije ogulite krompir i ostavite ga u vodi, a zatim isjeckajte luk, mrkvu i celer. Savjetujemo da povrće ne sitnite previše. Kada stavite luk da se dinsta, možete isjeći i krompir na kockice. Luku dodajte mrkvu i celer i pustite da povrće omekša.

Potom, ubacite teletinu koju ste isjekli na zalogaje i pustite da se prodinsta sa povrćem. Zatim, ubacite začine. Kada ispari tečnost od povrća i mesa, sve pospite sa velikom kašikom brašna i fino umiješajte, pa zalijte sa temeljcem. Na kraju stavite crvenu mljevenu papriku, ubacite krompir i pustite sve da se kuha oko 40 minuta na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja u čorbu umiješajte i veliku kašiku ajvara.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.