5.6.2017. 11:03
0
Proljetno pile u loncu
Za bosanski lonac ste svi čuli i zasigurno vam već samo na pomen ovog jela krene voda na usta! Žarko Marić je napravio varijantu sa piletinom i malo drugačijim sastojcima i dobio proljetno jelo koje će vas oduševiti.
Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
1 luk
500 g otkoštene piletine
300 g mladog krompira 
425 ml povrtnog temeljca
350 g brokolija
350 g špinata
140 g graška
2 kašike pesta
biber

U dubljoj šerpi, ili loncu, izdinstajte luk pa na njemu prepržite otkoštene komade piletine. Kada meso porumeni, dodajte mladi krompir (bilo bi dobro da koristite sitniji mladi krompir, veličine jajeta, a ako nemate tako sitan, izrežite ga na kockice). Kada se i krompir malo preprži, sve zalijte povrtnim ili pilećim temeljcem.

Lonac poklopite i pustite da se piletina i krompir kračkaju oko pola sata, pa dodajte grašak, brokoli i špinat. Ukoliko niste u mogućnosti nabaviti svježe namirinice, možete koristiti i smrznute. Pred kraj kuhanja, u sve umiješajte pesto.

Ovo lagano varivo je idealno za proljetni ručak u krugu porodice.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.