14.6.2017. 11:49
0
Povrtne pljeske
Pljeskavice i povrće, na prvu, su dvije nespojive stvari, ali... Žarko Marić je napravio super ukusan povrtni spoj upakovan u pljesku kojoj ćete teško odoljeti.
Sastojci: 

3 krompira 
3 mrkve
1 crvena paprika
200 g svježeg sira
1 jaje
biber
so
1 kašika prezle
100 ml ulja
150 ml pavlake
50 g svježeg sira
1 kašika vlasca
1 kašičica mješavine začina
sok ½ limuna

Za početak skuhajte krompir i jednu mrkvu, pa ih ispasirajte. U pire koji ste dobili umiješajte crvenu papriku isjeckanu na sitne kocke, pa 150 grama svježeg sira (možete koristiti i mladi sir) i jaje. Smjesu začinite i miješajte dok se ne sjedini, te na kraju dodajte prezlu kako biste lakše oblikovali pljeskavice, odnosno burgere. Po želji, možete oblikovati manje, a deblje, ili veće, a tanje pljeske.

Prije nego ih stavite na prženje, pripremite osvježavajući prilog. Mrkvu narendajte na sitno, pa je začinite i polijte limunovim sokom. U drugoj zdjeli pomiješajte pavlaku i ostatak sira, te začinite vlascem.

Pljeskavice pržite na dubljem ulju oko 2 minute sa svake strane, a prije serviranja na njih poredajte narendanu mrkvu i smjesu od sira i pavlake.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.