19.6.2017. 12:54
0
Zdravo i osvježavajuće: Limunada s đumbirom
Obična limunada je odlično osvježenje kada dođu topli dani, ali Žarko Marić je otišao korak dalje, pa je od ovog voćnog napitka napravio vitaminsku bombu.
Sastojci:

1 l vode
150 g šećera
10 kriški svježeg đumbira 
narendana korica limuna
1 čaša soka od limuna

Na laganoj vatri rastopite šećer u vodi, pa dodajte tanke kriške svježeg đumbira i narendanu koricu limuna. Povremeno promiješajte i pustite da tekučina proključa. Tada dodajte sok od cijeđenog limuna, pa sve dobro promiješajte.

Pustite limunadu da se kuha još par minuta, pa je ostavite da se ohladi. Izvadite iz nje đumbir, pa je prelijte u staklenu bocu i ostavite je u frižider. Prije serviranja okus limunade možete obogatiti sa par listića svježe mente.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.