29.6.2017. 16:23
0
Brzi ajvar
Tradicionalno pravljenje ajvara zahtijeva od vas ozbiljne pripreme. Treba kupiti veću količinu paprika roga, patlidžana, ulja, pa snaći se za veliki lonac, veliki šporet, itd. Žarko Marić je našao rješenje u receptu za brzi ajvar koji bez ikakvih poteškoća možete napraviti kad god poželite.
Sastojci:

2 veća patlidžana
½  kg zelene paprike
2 paradajza
soli po želji
1 šolja maslinovog ulja
2 kašike ulja
1 kašika hrena
½ šolje vinskog sirćeta
2-3 češnja bijelog luka
1 kašika mješavine začina
2 kašike susama

Dva veća patlidžana ogulite i nasjecite na kockice, pa im dodajte narezane paprike i paradajz. Sve posolite po želji i zalijte maslinovim uljem, te stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta. Ako ste ljubitelj malo pečenijeg povrća, ostavite ga u rerni pola sata.

U većoj šerpi zagrijte ulje na laganoj vatri, pa povrće iz rerne prebacite u nju. Zatim, postepeno u povrće dodajite hren, sirće, bijeli luk i na kraju susam. Sve pustite nek se dinsta oko 15 minuta.

Toplo povrće prebacite u blender i miksajte dok ne dobijete kremasti smjesu. Namaz ohladite i dobili ste brzi ajvar koji se odlično slaže sa Muffinima od krompira.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.