4.7.2017. 10:16
0
Orada iz rerne
I danas nastavljamo u istom ritmu. Sve miriše na more, a mekana i sočna orada stiže ravno iz rerne. U nastavku saznajte kako je to Žarko Marić sve lijepo posložio.
Sastojci:

1 orada 
poliv za ribu (maslinovo ulje, bijeli luk i peršun)
½ kg krompira
1 tikvica
1 crvena paprika
½ glavice luka
½ žute tikvice
so
2 kašike mješavine začina

Sa oradom teško da možete pogriješiti. Fino, mekano i ukusno meso, a nema mnogo devera ni sa kostima.

Svježu oradu danas ćete pronaći u skoro svakoj ozbiljnijoj ribarnici, a tamo će vam je bez problema i lijepo očistiti. Vaše je da oradu na nekoliko mjesta zarežete nožem i lijepo začinite. Nasolite je s obje strane, pa je pospite i sa mješavinom začina, te prelivom za ribu koji možete napraviti od maslinovog ulja, bijelog luka i peršuna.

Unutrašnjost ribe također bogato prelijte ovom mješavinom, a nećete pogriješiti ako stavite i grančicu svježeg ruzmarina. U posebnoj zdjeli pomiješajte krompir, tikvice, papriku i luk, te ih začinite i posložite po nauljenoj tepsiji. U sredinu tepsije položite oradu i sve stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata. Obavezno, za vrijeme pečenja ribu dodatno premazujte sa maslinovim uljem kako se ne bi presušila.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.