Nema meze bez suhog mesa i travničkog sira, kaže stara narodna, ali onima koji vole promjene godit će i koktel od kozica. Žarko Marić nam je još jednom pokazao kako se na jednostavan način može napraviti super ukusno predjelo.
Sastojci:
200 g kozica
½ crvene paprike
½ žute paprike
50 ml čvrstog jogurta
50 g majoneze
dinja
radič
rukola
cherry paradajz
so
sok ½ limuna
biber
Kozice kratko izblanširajte i ostavite ih da se ohlade. Paprike isjecite na sitne kockice, pa ih pomiješajte u dubljoj i široj zdjeli. Posebno pomiješajte majonezu, jogurt, limun i začine. U paprike dodajte ohlađene kozice, pa sve prelijte umakom od majoneze i jogurta.
Ovaj koktel od kozica poslužite zajedno sa dinjom isječenom na kockice veličine zalogaja koju ste prethodno ohladili u frižideru i sa salatom od rukole i cherry paradajza. Sve možete servirati u manje zdjele, a vaš stol će se zašareniti od boja i mirisa ove morske poslastice.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.