Piletina može dosaditi, ali, srećom, postoji toliko recepata sa ovom namirnicom zahvaljujući kojima svaki put imate osjećaj da jedete nešto drugo. Tako je i sa Žarkinim receptom za šampinjon piletinu koji će vam donijeti potpuno drugačiji okus ovog mesa.
Sastojci:
2 kašike ulja
250 g piletine uvaljane u škrobno brašno
150 g šampinjona
so
biber
mješavina začina
1 češanj bijelog luka
1 kašika nasjeckanog đumbira
Pileća prsa isjecite na malo deblje trakice, pa ih dobro uvaljajte u škrobno brašno (gustin). Ugrijte ulje i na malo jačoj vatri ispecite piletinu. Pred kraj preženja dodajte šampinjone koje treba isjeći na malo deblje komade, kako se ne bi prepekli i izgubili svoj okus.
Začinite, smanjite vatru i dodajte bijeli luk i đumbir, pa pustite par minuta da otpuste svoju aromu i sklonite jelo s vatre. Uz ovako pripremljenu piletinu možete servirati kuhanu rižu, ili svježe narendanu tikvicu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.