15.8.2017. 14:08
0
Šareni pileći cheeseburgeri
Faširano pileće meso možda i neizgleda baš privlačno, ali burgeri od piletine po receptu Žarka Marića obaraju s nogu!

Sastojci:

500 g faširanog pilećeg mesa
150 g filea piletine
1 ljubičasti luk
so
bijeli luk
1 ispečena crvena paprika
mješavina začina
žuti sir

Faširano pileće meso pomiješajte sa pilećim fileom kojeg ste narezali na sitne kockice, pa u tu smjesu dodajte sitno nasjeckan ljubičasti i bijeli luk.

Na gril ili običnoj tavi kratko popržite svježu crvenu papriku, a možete koristiti i rogu. Izrežite je na sitne kockice i dodajte u smjesu od mesa. Začinite po želji i sve dobro izmješajte rukama dok ne dobijete smjesu od koje ćete moći praviti burgere.

Kada budete pravili burgere nije loše ruke prije toga pokvasiti vodom, ili uljem. Formirane burgere, koji ne treba da su veći od dlana, poredajte u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje i stavite u rernu na 200 stepeni. Pecite oko pola sata, odnosno dok burgeri fino ne porumene.

Pred kraj pečenja, burgere izvadite iz rerne i preko svakog stavite list žutog sira, te vratite u rernu na još desetak minuta da se sir fino otopi. Burgere poslužite uz zelenu salatu.

KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.