Rijetki su oni koji ne vole pizzu, a i oni koji nisu ljubitelji, nakon recepta za pizzu u zvrku mogli bi promijeniti mišljenje.
Sastojci:
tijesto za pizzu:
300 g brašna
200 ml vode
kvasac
maslinovo ulje
so
½ kašičice smeđeg šećera
100 g šunke
150 g sira
100 g cherry paradajza
50 g maslina
maslinovo ulje
Sastojke za tijesto pomiješajte, pa umijesite tijesto za pizzu. Radnu površinu pospite brašnom, pa tijesto podijelite na tri manje kugle. Zatim, kugle od tijesta razvaljajte u oblik kobasice, pa ih redajte u zvrk sa malim razmacima u okruglu tepsiju. Bitno je da pravite razmak između tijesta kako biste imali mijesta za slaganje ostalih sastojaka.
Sir i šunku nasjeckajte na sitne kockice pa ih poredajte u razmake između tijesta. Paradajz i masline nasjeckajte pa ih poslažite po cijeloj pizzi. Sve prelijte maslinovim uljem i prije nego stavite u rernu ostavite pizzu da stoji na sobnoj temperaturi.
Ugrijte rernu na 200 stepeni i zvrkpizza bi trebala da je gotova za oko 20 minuta. Prije serviranja je možete posuti svježim listovima bosiljka.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.