25.8.2017. 15:30
0
Prženice sa povrćem
Prženice su vrlo jednostavan recept, a pri tome vrlo ukusne. U ovim ljetnim danima, kada možda i niste toliko voljni spremati, ova ideja će vam biti veoma privlačna.

Sastojci:

Stari hljeb
Crvena, žuta i zelena paprika
Luk 
Bijeli luk
Začini po zelji
Jaja

Priprema: 

Za ovaj recept je bitno da su kriške hljeba što veće. Potrebno je iskružiti sredinu nožem i ostaviti je sa strane.
U tavi popržiti luk i papriku, te začiniti. Izvaditi povrće iz tave i umutiti jaja.  U tavu zatim staviti koru hljeba koja je u obliku kriške i popuniti je prženim povrćem. Zatim sve posuti jajima, te pustiti da se jaja malo zapeku, pa posuti narezanim sirom (ako želite) i poklopiti sa sredinom od kriške hljeba. Zatim sve preokrenuti da se ispeče i sa druge strane.

KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.