Prženice su vrlo jednostavan recept, a pri tome vrlo ukusne. U ovim ljetnim danima, kada možda i niste toliko voljni spremati, ova ideja će vam biti veoma privlačna.
Sastojci:
Stari hljeb
Crvena, žuta i zelena paprika
Luk
Bijeli luk
Začini po zelji
Jaja
Priprema:
Za ovaj recept je bitno da su kriške hljeba što veće. Potrebno je iskružiti sredinu nožem i ostaviti je sa strane.
U tavi popržiti luk i papriku, te začiniti. Izvaditi povrće iz tave i umutiti jaja. U tavu zatim staviti koru hljeba koja je u obliku kriške i popuniti je prženim povrćem. Zatim sve posuti jajima, te pustiti da se jaja malo zapeku, pa posuti narezanim sirom (ako želite) i poklopiti sa sredinom od kriške hljeba. Zatim sve preokrenuti da se ispeče i sa druge strane.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.