20.9.2017. 16:29
0
Slasni pileći štapići s krem pireom
Blago začinjeni i sočni zalogaji piletine su nešto čemu je teško odoljeti. Žarko Marić ima sjajan recept koji možete iskoristiti za brzi ručak.
Sastojci:

500 g pilećeg filea
50 g brašna
2  jaja
1 kašičica bibera
2 kašičice kurkume
2 kašičice korijandera
2 kašičice crvene paprike
1 kašičica soli
400 ml ulja
1 kg krompira 
50 ml pavlake
50 ml mlijeka
30 g putera
biber

Krompir ogulite i isjecite na manje komade, pa ga stavite da se kuha u vodi koju ste prethodno posolili. Dok se krompir kuha, pripremite vaše slasne pileće štapiće. 

Pileći file izrežite na deblje trakice, pa ih bogato uvaljajte u brašno. U posebnoj zdjeli umutite jaja, te u njih ubacite pobrašnjene trakice piletine. Zatim, u drugoj dubljoj zdjeli pomiješajte sve začine (biber, kurkumu, korijander, papriku i so) pa u nju ubacite pileće trakice i lagano miješajte da svaki komad mesa podjednako bude začinjen.

Tako začinjene štapiće pecite u dubljoj tavi u dosta ulja, pa ih poslije prženja redajte na papirni ubrus.

Skuhan krompir ispasirajte, pa u njega dodajte pavlaku, mlijeko i puter koje ste prethodno rastopili na vatri i miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu.

Ovako pripremljen pire će se odlično slagati sa slasnim pilećim zalogajima, a uz ovo jelo možete poslužiti i kuhanu cveklu. I ovoga puta, Tefal je učinio kuhanje jednostavnijim i zabavnijim.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.