21.9.2017. 15:55
0
Fantasimisimo kolač
Ovaj fantastični kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim nismo nikako drugačije mogli nazvati nego Fantasimisimo! Još kada vidite da ga nije teško napraviti, postat će vam još draži.
Sastojci:

2 vrećice pudinga od vanilije
2 kašike oštrog brašna 
2 kašike gustina
1 l mlijeka
250 g putera
100 g šećera
100 g izrendane čokolade
50 g čoko bananica
200 g krem namaza po želji
700 g keksa po želji
sok od naranče
250 ml mlijeka
2 vrećice šlag kreme

Ovaj kolač je sve što ljubitelji slatka mogu poželjeti, pa čak i oni koji su lijeni da prave kolače, jer ovdje nema pečenja i brige o tome da li će vam biskvit ili tijesto uspjeti.

Za početak pomiješajte puding, brašno, gustin s malo mlijeka, pa kremu koju ste dobili lagano dodajte u mlijeko koje je tek proključalo i miješajte dok se krema ne sjedini i ne postane glatka, pa je skinite s vatre i ostavite da se hladi.

Za to vrijeme možete na sitno isjeckati čoko bananice i izrendati čokoladu, te po dnu tepsije, ili kalupa za kolač poredati prvi red keksa koji ste prethodno namočili u soku od naranče. Žarko Marić je koristio Tefal tepsiju koja ima neprijanjajuću oblogu, što mu je kasnije omogućilo da bez problema servira kolač.

Kada se krema ohladi u nju dodajte rastopljeni puter, pa miksajte dok ne izradite glatku kremu. Zatim, je podijelite na tri jednaka dijela. U prvu kremu dodajte izrendanu čokoladu, pa je lagano promiješajte i prelijte preko prvog reda keksa. Poslažite novi red keksa koji ste, također, prethodno namočili u soku od naranče, pa u drugu kremu lagano umiješajte krem namaz po želji. Drugom kremom prelijte drugi red keksa, pa po njoj poslažite i treći red namočenog keksa. U treću kremu dodajte nasjeckane čoko bananice, pa sa njom prelijte kekse.

Na kraju posložite još jedan red keksa, te izmiksajte mlijeko i šlag kreme u čvrsti snijeg s kojim ćete premazati kolač. Potom ga stavite u frižider i ostavite da se hladi najmanje dva sata. Za to vrijeme će se kreme dodatno zgusnuti, a keks dodatno omekšati i dobit ćete nezaboravni Fantisimisimo!
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.