25.9.2017. 11:13
0
Jadranska šarena salata
Ako ste već zaboravili ljeto i more, evo jednog recpta koji bi vas bar na kratko mogao podsjetiti na ljetni odmor. Jadranska salata je hranjiva, puna vitamina i nevjerovatno ukusna!
Sastojci:

500 g kuhanih morskih plodova 
25 g zelenih maslina
25 g crnih maslina
2 paradajza
1 svježa paprika babura
1 svježa crvena paprika
1 ljubičasti luk
2 češnja bijelog luka
10 ml aceto balsamica
20 ml maslinovog ulja
200 ml paradajz sosa
svježi bosiljak
svježi origano
biber
so

Kod pripreme ove salate bitno je da imate oštar nož i Tefal za prijatelja, jer njegovi proizvodi itekako olakšavaju rad u kuhinji. Za početak ugrijte vodu i sa njom prelijte svježi paradajz, pa ga ostavite sa strane. Za to vrijeme skuhajte smrznute morske plodove prema uputama na pakovanju. Ako koristite svježe, kuhajte ih dok ne omekšaju.

Zatim se pripremite na mnogo reckanja i sjeckanja. Paprike isijecite na kockice, a masline i bijeli luk usitnite. Luk prepolovite, pa ga isijecite na trakice. Ogulite paradajz, pa ga izrežite na kockice.

U dublju i širu zdjelu stavite morske plodove, te redom dodajite povrće koje ste izrezali. Na kraju sve začinite, natrgajte svježi bosiljak i origano, prelijte acetom, uljem i paradajz sosom, pa lagano sve izmješajte. Uz ovu salatu poslužite tost ili slane krekere.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.