28.9.2017. 14:31
0
Mini muffini sa brusnicom
Kad god biste nešto brzo, domaće i slatko, muffini su idealno rješenje. Izmiješate sastojke, gurnete u rernu i za pola sata već možete uživati u slasnim zalogajima.
Sastojci:

smjesa za muffine:
120 g brašna 
120 g pšeničnog griza 
30 g mljevenih lješnjaka
½ praška za pecivo
1 kašika cimeta 

nadjev:
200 g gustog jogurta
60 ml ulja 
1 jaje 
120 g smeđeg šećera 
½ kesice vanilinog šećera 
180 g brusnice

Najprije u većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, griz, lješnjake, prašak za pecivo i cimet. Ako hoćete da pojačate okus i miris lješnjaka, prije mljevenja ih kratko popržite u tavici.

U drugoj zdjeli izmiksajte tzv. mokre sastojke, pa kad jogurt, ulje, jaje i šećer postanu kremasti dodajte im suhe sastojke i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju, u smjesu lagano umiješajte brusnice. Ako niste u mogućnosti nabaviti svježe, možete koristiti i suhe koje je prethodno potrebno malo nakvasiti u vodi. Također, po želji, možete koristiti i neko drugo bobičasto voće.

Muffine izlijte u kalup, ili korpice, pa ih pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Priprema ovog slatkiša još je jednostavnija kada uz sebe imate Tefal. Sigurni smo da će vam, bez obzira na oblačno i kišno vrijeme, ovi muffini uz šolju toplog čaja popraviti raspoloženje. 
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.