2.10.2017. 11:26
0
Brze pogačice sa sirom
Danas se sve odvija tako brzo, pa se i recepti sve češće prilagođavaju da budu jednostavniji i brži. Takve su i Žarkine pogačice sa sirom koje budu brzo gotove, a još brže nestanu sa tanjura.
Sastojci:

150 g glatkog brašna 
½ vrećice praška za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 jaje
50 ml mlijeka
3 kašike jogurta
200 g narendanog žutog sira 

U dubljoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, so i biber, pa dodajte jaje, mlijeko i jogurt. Izrendajte krupnije žuti sir po želji (gouda, edamer, cheddar), te ga umiješajte u smjesu.

Zatim, kašikom vadite na tepsiju smjesu i formirajte pogačice, ali pazeći da između ostavljate razmaka od 3-4 cm, jer će se pogačice prilikom pečenja širiti.

Rernu zagrijte na 190 stepeni i pogačice pecite između 12 i 14 minuta, pazeći da se ne prepeku. Zahvaljujući Tefalu, Žarkine su ispale zlatno žute. Mirisne i mekane pogačice poslužite uz gusti jogurt i svježi paradajz.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.