3.10.2017. 12:10
0
Vanila milkshake s keksima
Mada se milkshakeovi konzumiraju tokom toplih dana, ljubiteljima ovog ukusnog napitka ni hladnije vrijeme ne predstavlja nikakav problem. Za njih, ali i za sve one koji nisu nikad probali milkshake, Žarko Marić ima jednostavan i brz recept za pripremu osvježavajućeg napitka.
Sastojci:

3 šolje sladoleda od vanilije
½ šolje mlijeka
1 kašičica arome vanilije
8 sendvič keksića 
vrhnje za šlag
narendana čokolada

Za uspjeh ovog recepta jedna od bitnih stavki jeste dobar blender, pa je Žarko, zahvaljujući Tefal BlendForceu, napravio savršen napitak.

Krenimo redom. U blender najprije ubacite sladoled, mlijeko i aromu vanilije. Ostavite ga tako par minuta, i kada se sladoled počne topiti uključite blender i kratko blendajte na minimalnoj brzini.

Zatim, izlomite sendvič keksiće i dodajte ih u blender, te nastavite blendati, ali ovoga puta na maksimalnoj brzini. Vrijeme blendanja zavisi od toga da li želite da u vašem shakeu osjetite komadiće keksića, ili da ih u potpunosti usitnite.

Na kraju izmiksajte vrhnje za šlag, pa ga stavite po vrhu milkshakea, te dodatno ukrasite narendanom ili izmrvljenom čokoladom.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.