5.10.2017. 11:52
0
Lonac Dalmatino
Većina nas ne jede ribu često, ali ponekad se trebamo počastiti morskim delicijama. Kada poželite okuse mora, recept za Lonac Dalmatino je savršen izbor.
Sastojci:

500 g filea morske ribe po želji
250 g lignji 
250 g škampi
250 g dagnji
2 kašike maslinovog ulja 
1 velika glavica luka
4 češnja bijelog luka 
2 kašike peršuna 
2 zrela paradajza 
3 lista lovora
100 ml paradajz sosa
200 ml bijelog vina 
sok ½ limuna
so
biber


Sljedeći put kada budete prolazili pored ribarnice sjetite se ovog recepta i jednostavno ćete morati ući i kupiti ribu. Tamo odmah možete zamoliti da vam očiste ribu i lignje. 

A onda pripremite veliki lonac, ili šerpu i pokrijte dno kvalitetnim maslinovim uljem i lagano propržite što veću glavicu luka i sitno nasjeckan bijeli luk. Dodajte svježi paradajz kojem ste prethodno odstranili kožiću, te listove lovora. Lignje isjecite na kolutiće, pa ih dodajte u lonac. Pustite ih par minuta, pa preko njih poslažite file ribe.

Nakon par minuta, ribu okrenite pa po njoj poredajte škampe i dagnje. Dodajte paradajz sos, pa sve zalijte sa što kvalitetnijim bijelim vinom. Iscijedite sok od limuna, začinite i ostavite da se krčka oko pola sata. To je sasvim dovoljno vremena da se svi okusi prožmu i da dobijete pun lonac neodoljivih okusa i mirisa. Bon appetit, želi vam Tefal!
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.