17.10.2017. 12:16
0
Krompirići sa umakom od avokada
Kada razmišljate o prženom krompiru kroz glavu vam odmah prođe i misao koliko je samo ulja potrebno za prženje. Na sreću, zahvaljujući Tefalu, Žarko Marić ima rješenje.
Sastojci:

Krompirići:
1 kg krompira 
1 kašičica ulja i soli
ruzmarin

Umak:
1 zreli avokado
1 zreo paradajz
200 ml pavlake
1 kašika vlasca
1 limun
so
biber

Za početak krompir ogulite, operite i isjecite u željene oblike (kao pomfrit, na ploškice, deblje kriške i sl.) te dobro posušite. Ako želite, umjesto krompira, možete koristiti i batat.

Narezan i osušen krompir možete peći u tavi sa mnogo ulja, ali jednostavnije rješenje za savršene rezultate dobit ćete upotrebom Tefal friteze. Bazirana na Actifry tehnologjiji, Tefal ActiFry Express friteza zahtjeva samo jednu kašiku ulja za pravljenje 1 kg hrskavog i ukusnog domaćeg pomfrita.

Dakle, krompir ubacite u fritezu, pospite ga jednom kaškicom soli i prelijte samo jednom kaškicom ulja, dodajte ruzmarin i odaberite program za prženje krompira. Za svega pola sata dobit ćete savršeno hrskave krompiriće koji vam mogu biti prilog uz glavno jelo, ili odlična grickalica za društvo.

Ako je riječ o ovoj drugoj opciji, pripremite i umak od avokada, koji se odlično slaže s krompirićima. Za što bolji okus umaka bitno je da nabavite što zreliji avokado. Ogulite ga i isjecite na kriške, pa stavite u blender. Avokadu dodajte zreliji svježi paradajz (možete koristiti i pelat iz konzerve), pavlaku, limun i začine, te sve blendajte dok ne dobijete fini kremasti sos.

Tople, mirisne i hrskave krompiriće u kombinaciji sa umakom od avokada jednostavno nećete moći prestati jesti. 
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.