26.10.2017. 8:28
0
Smoothie Violet
Kada poželite svoj organizam počastiti nečim zdravim, onda je smoothie violet kojeg je pripremio Žarko Marić pun pogodak. Tajna ovog napitka je u boji i teksturi kojima je teško odoljeti.
Sastojci:

1 svježi krastavac
¼ glavice ljubičastog kupusa
20 g borovnice 
1 veća jabuka
50 ml jogurta

Krastavac se često zanemaruje kao zdrava namirnica, ali posljednja istraživanja pokazuju da je riječ o biljci koja pruža jedinstvenu kombinaciju ljekovitih sastojaka koji, između ostalog, pomažu zdravlju srca, te hidratiziraju organizam i s vana i iznutra. Dakle, jedan krastavac ogulite i isijecite ga na veće kocke.

Od glavice ljubičastog kupusa vam je potrebna samo jedna četvrtina, ali to će vam biti dovoljno da u vaš organizam unesete vrlo važno željezo i vitamin C.

Zatim, tu su i borovnice, koje ne samo da će od vašeg napitka napraviti poslasticu, već će poslužiti i kao prirodni antioksidant.

I na kraju ide jabuka, koju trebate odabrati po vlastitoj želji. Ako želite da vam je napitak slađi onda birajte zlatni delišes, a ako volite malo oporije piće onda je najbolje koristiti granny smith jabuke. 

Za bolju teksturu ide malo jogurta, i vaš zdravi napitak blendajte dok ne dobijete gustinu koju želite. Žarko je i ovoga puta imao veliku pomoć Tefala, koji je njegov napitak učinio savršenim.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.