Nutricionisti kažu da hrana koju unosimo u sebe, osim što treba biti zdrava, treba i da je šarenolika i puna boja. Vodeći se time Žarko Marić je napravio šarenu veggie pastu koju će rado jesti i oni koji priznaju samo tjesteninu koja ide uz bolonjez sos.
Sastojci:
200 g tjestenine
2 kašike maslinovog ulja
1 mrkva
1 tikvica
1 manji patlidžan
1 šolja cvjetova brokule
korica ½ limuna
1 šolja vode
2 češnja bijelog luka
biber
so
narendani parmezan
Evo nam još jednog jela koje bude gotovo dok ste trepnuli. U dubljoj tavi na maslinovom ulju prepržite mrkvu, tikvicu i patlidžan isjeckane na kockice. Kada povrće omekša dodajte i cvjetove brokule, narendanu koricu limuna, te bijeli luk.
Začinite sve, zalijte vodom (ili po želji možete koristiti i povrtni temeljac) te pustite da krčka dok tečnost skoro ne ispari. Zatim, u sve dodajte skuhanu tjesteninu po želji (Žarko je koristio široke zelene rezance), fino je izmiješajte i skinite s vatre.
Prije serviranja preko svoje šarene povrtne paste narendajte parmezan i uživajte u ovom laganom obroku. Dobar tek želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.