Neka jela, kao što su pohovano meso ili riba, pomfrit, kobasice, jednostavno zahtjevaju da idu uz prigodan umak. Žarko Marić ima recept za brzu i jednostavnu pripremu malo drugačijeg tartar sosa.
Sastojci:
2 kuhana jaja
2 kisela krastavca
1 kašika vlasca
1 glavica bijelog luka
3 kašike majoneze
Postoje umaci za koje je potrebno i vrijeme i znanje i preciznost, i ko zna još kakva sve filozofija, ali ovaj tartar sos je gotov dok se okrenete.
Tvrdo kuhana jaja ogulite i ubacite ih u blender. Kisele krastavce grubo nasijecite i dodajte jajima, te sve začinite vlascem i bijelim lukom. Po želji umak možete posoliti i dodati biber. Na kraju stavite majonezu i blendajte dok ne dobijete kremasti sos. S
Tefalom to bude puno lakše i brže.
Vaš tartar krem umak odlično će ići uz pečeno meso, piletinu, ribu, pržene krompiriće, ali i uz čips i tortilje.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.