1.11.2017. 10:54
0
Tartar krem umak
Neka jela, kao što su pohovano meso ili riba, pomfrit, kobasice, jednostavno zahtjevaju da idu uz prigodan umak. Žarko Marić ima recept za brzu i jednostavnu pripremu malo drugačijeg tartar sosa.
Sastojci:

2 kuhana jaja
2 kisela krastavca
1 kašika vlasca
1 glavica bijelog luka
3 kašike majoneze

Postoje umaci za koje je potrebno i vrijeme i znanje i preciznost, i ko zna još kakva sve filozofija, ali ovaj tartar sos je gotov dok se okrenete.

Tvrdo kuhana jaja ogulite i ubacite ih u blender. Kisele krastavce grubo nasijecite i dodajte jajima, te sve začinite vlascem i bijelim lukom. Po želji umak možete posoliti i dodati biber. Na kraju stavite majonezu i blendajte dok ne dobijete kremasti sos. S Tefalom to bude puno lakše i brže.

Vaš tartar krem umak odlično će ići uz pečeno meso, piletinu, ribu, pržene krompiriće, ali i uz čips i tortilje.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.