24.11.2017. 11:22
0
Špageti u povrću
Nekad nam je raspoloženje takvo da nam se ništa ne jede i mrsko nam je čak i razmišljati o hrani. Ali, Žarko Marić ima recept i za takve dane, a šareni tanjur pun povrća i špageta sigurno će vas obradovati.
Sastojci:

400 g skuhanih špageta
6 kašika maslinovog ulja 
100 g prase
150 g paprike babure 
150 g crvene paprike 
300 g patlidžana 
120 g mrkve 
200 g tikvica 
100 g žutih mahuna 
50 g brokolija 
50 g karfiola 
500 g paradajza
bijeli luk
1 kašika koncentrata paradajza
svježi peršun
bosiljak
so
mješavnia začina
biber

Zbog velike količine sastojaka za ovo jelo, najbolje je da za pripremu koristite veću i dublju šerpu. Na maslinovom ulju kratko izdinstajte prasu, pa dodajte papriku i patlidžan isjeckane na manje kockice. Nakon što patlidžan otpusti tečnost, dodajte narendanu mrkvu i tikvice, pa sve dobro izmiješajte. Pustite da sve krčka oko 5 minuta.

Zatim, dodajte mahune, te brokoli i karfiol koji je potrebno usitniti na manje cvjetove. Paradajz isijecite na kockice, pomiješajte sa bijelim lukom, pa dodajte u ostalo povrće i začnite. Pred kraj stavite kašiku koncentrata paradajza, te svježi bosiljak i peršun, pa krčkajte još 7-8 minuta.

Špagete skuhajte al dente i dodajte ih na sami kraj u povrće, te fino izmiješajte kako bi tjestenina što bolje upila sve povrtne sokove. Prije serviranja tjesteninu obavezno obilato pospite narendanim parmezanom. Tefal je partner dobrog ukusa!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.