29.11.2017. 10:37
0
Rolovani pureći odresci u sosu od gljiva
Pureće meso je posljednjih godina sve popularnije na bh. trpezama, pa je Žarko Marić pripremio mekane i vrlo ukusne pureće odreske i to u sosu od gljiva.
Sastojci:
odresci:
4 srednja pureća odreska
2 mrkve
8 kiselih krastavaca
40-50 g suhog mesa
mješavina začina
so
biber
ulje

sos od gljiva:
250 g šampinjona
1 stabljika prase
2 mrkve
25 g kapara
mješavina začina
so
biber
100 ml teleće supe ili goveđeg temljca
10 g brašna
1 vrećica instant supe od gljiva
150 ml vrhnja za kuhanje

Odreske blago istucite čekićem za meso, pa ih začinite. Mrkvu i kisele krastavce isijecite na trakice, te ih stavite na kraj odreska. Dodajte tanko izrezane kriške suhog mesa, pa odreske zarolajte i učvrstite čačkalicama.

Pecite ih oko 2-3 minute sa svake strane, pa ih izvadite u posebnu zdjelu i poklopite. Na ulju na kojem su se pekli odresci dodajte prasu i narendanu mrkvu, pa ih kratko prepržite. Zatim, dodajte šampinjone, kapare i sve začinite.

U posebnoj zdjeli izmiješajte teleću supu, brašno i instant supu od gljiva, pa zalijte gljive i povrće kada ispari tečnost od šampinjona. Kada umak proključa, smanjite vatru i dodajte vrhnje za kuhanje. Sve dobro izmiješajte, pa u sos stavite ispržene odreske i pustite ih da krčkaju oko 5-10 minuta. Pomoć u pripremi ovog jela Žarki je stigla od  Tefala.

Uz ove mekane i sočne odreske možete poslužiti krompir pire ili integralnu rižu.

KuhPoh pratite i na 
 facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.