11.12.2017. 11:54
0
Teleći file sa pastom u zelenom sosu
Nekada nije dovoljan samo dobar komad mesa za potpuni uspjeh jela. Mekani teleći file Žarko Marić je obogatio sjajnim zelenim sosom od špinata i tjesteninom.
Sastojci:

400 g teletine
50 g putera
2 kašike ulja
1 luk
250 g šampinjona
400 g skuhanog špinata
1 kašika brašna
100 ml povrtni temeljac
muškatni oraščić
limunova korica
100 g tjestenine
so
biber

Za početak stavite da se kuha tjestenina. Koju god vrstu tjestenine izabrali nećete pogriješiti.

Zatim, teleći file ili šnicle istucite čekićem za meso. U tavi zagrijte puter i malo ulja, pa meso pržite oko 3-4 minute sa svake strane. Kad šnicle porumene izvadite ih u tanjur i poklopite, a na zagrijanoj masnoći izdinstajte sitno nasjeckan luk. Dodajte šampinjone pa ih pržite dok ne omekšaju.

Kada tečnost od gljiva ispari, dodajte skuhani špinat koji ste prethodno iscijedili i sitno nasjeckali. Naravno, možete koristiti i smrznuti špinat. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte kašiku brašna i miješajte kako se ne bi stvorile grudvice. Postepeno dodajite povrtni temeljac neprestano miješajući. Ako želite da imate gušći sos nemojte pretjerati s temeljcem. Tefal je i ovoga puta bio od velike pomoći Žarki u kuhinji.

U posebnoj tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu kratko propržite vašu tjesteninu, začinite je i poslužite je uz file i zeleni sos od špinata i gljiva koji se slažu do savršenstva. Prijatno!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.