22.12.2017. 8:13
0
Pivske krmenadle
Krmenadlama pripremljenim po današnjem receptu Žarka Marića teško će odoljeti i oni koji ne vole meso. Sočna, mekana i posebno ukusna je teletina kada se pravi u pivskom umaku.
Sastojci:

4 teleće krmenadla 
1 luk 
½ goveđe kocke za supu
150 ml vode
100 ml piva 
1 kašika koncentrata paradajza 
2 kašike brašna
svježi bosiljak
peršun

Krmenadle, najprije, lagano istucite čekićem za meso. Posolite ih, po želji pobiberite, i blago pospite brašnom.

U dubljoj tavi zagrijte ulje, pa izdinstajte glavicu luka. Na to stavite krmenadle da se peku, pa kada porumene okrenite ih.

Zalijte ih vodom, pa ubacite kocku za supu i miješajte dok se ne otopi. Zatim, dodajte kašiku koncentrata paradajza i fino je umiješajte u sos. Na kraju sve zalijte pivom, dodajte začine, poklopite i ostavite da se krčka oko 40 minuta. Povremeno provjerite da li ima dovoljno tečnosti, pa po potrebi dodajite malo vode, ili piva. Pripremu ovog jela Žarki je olakšao njegov vjerni prijatelj Tefal.

Mekane, sočne i ukusne krmenadle poslužite uz pekarski krompir, ili rižu. 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.