Krmenadlama pripremljenim po današnjem receptu Žarka Marića teško će odoljeti i oni koji ne vole meso. Sočna, mekana i posebno ukusna je teletina kada se pravi u pivskom umaku.
Sastojci:
4 teleće krmenadla
1 luk
½ goveđe kocke za supu
150 ml vode
100 ml piva
1 kašika koncentrata paradajza
2 kašike brašna
svježi bosiljak
peršun
Krmenadle, najprije, lagano istucite čekićem za meso. Posolite ih, po želji pobiberite, i blago pospite brašnom.
U dubljoj tavi zagrijte ulje, pa izdinstajte glavicu luka. Na to stavite krmenadle da se peku, pa kada porumene okrenite ih.
Zalijte ih vodom, pa ubacite kocku za supu i miješajte dok se ne otopi. Zatim, dodajte kašiku koncentrata paradajza i fino je umiješajte u sos. Na kraju sve zalijte pivom, dodajte začine, poklopite i ostavite da se krčka oko 40 minuta. Povremeno provjerite da li ima dovoljno tečnosti, pa po potrebi dodajite malo vode, ili piva. Pripremu ovog jela Žarki je olakšao njegov vjerni prijatelj
Tefal.
Mekane, sočne i ukusne krmenadle poslužite uz pekarski krompir, ili rižu.