26.12.2017. 12:47
0
Bezalkoholni povrtno-voćni koktel
Koktele obično vežemo za šarene alkoholne napitke, ali u posljednje vrijeme sve su popularniji bezalkoholni kokteli. Jedan takav, koji će vas osvježiti, ali u vaš organizam unijeti i brojne vitamine, napravio je i Žarko Marić.
Sastojci:

2 stabljike celera
2 granny smith jabuke
1 limeta
1 mrkva
komadić đumbira

Osim svježih namirnica, za ovaj koktel je dobro da imate i adekvatan sokovnik, a Žarko se usrećio sa Tefalovim XXL ZN655H, sokovnikom za velike sastojke.

Sve namirnice dobro operite, ali im ne skidajte koru, jer za tim nema potrebe kada koristite ovaj Tefalov aparat. Najprije ubacite jednu jabuku, pola limete, pola stabljike celera i komadić đumbira i pustite da sokovnik obavi svoje.

Nakon toga, stavite drugu jabuku, drugu polovicu limete i celera, te mrkvu. I dok trepnete vaš povrtno-voćni koktel će biti gotov.

U ovom ukusnom napitku punom vitamina možete uživati sa društvom, ili u krugu porodice.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.