24.1.2018. 9:52
0
Pilav u pikantnom povrću
Uvijek tragamo za jelima koja su jednostavna za napraviti, a nije potrebna čitava vječnost za njihovu pripremu. Takav je recept Žarka Marića za pilav u pikantnom povrću koji bude brzo gotov, a zagrijat će vas svojim pikantnim okusima u ovim hladnim zimskim danima.
Sastojci:

2 kašike ulja
2 tikvice
1 patlidžan
250 g šampinjona
mješavina začina
so
biber
ruzmarin
vlasac
chili sjemenke
2 češnja bijelog luka
200 ml paradajza sosa
300 g skuhanog pilava (tagliatelle)

Kod ovog jela je bitno da sve namirnice koje ćete koristiti pripremite za prženje. Tikvice nasjeckajte na kockice, patlidža ogulite, pa također narežite na kockice, a isto učinite i sa šampinjonima. Stavite tjesteninu da se kuha, a u tavi zagrijte ulje. 

Zatim, redom dodajite tikvice, patlidžan i gljive, pa kad puste svoje sokove pospite ih začinima. Umjesto chili sjemenki možete koristiti i svježi chili. Kada tečnost od povrća i gljiva ispari sve zalijte paradajz sosom i fino izmiješajte. Pilav ocijedite, pa dodajte u umak i pustite kratko da proključa.

Prije serviranja, tjesteninu u pikantnom umaku pospite ribancem ili parmezanom i prepustite se ukusnim zalogajima. Partner u pripremi pilava u pikantnom povrću Žarki je i ovoga puta bio Tefal.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.