26.1.2018. 11:00
0
Paprikaš od šarana
Ribari možda znaju ponekad pretjerati u veličini i količini ribe koju su uhvatili, ali u jedno smo sigurni, a to je da im u pravljenju ribljeg paprikaša nema ravnih. Žarko Marić se dokopao recepta za paprikaš od šarana i podijelio ga s nama.
Sastojci:

700 g šarana
3 veće glavice luka
1 velika crvena paprika
100 ml paradajz sosa
2 kašike mljevene paprike
so
voda

Najbolji uvjeti za pripremu ovog paprikaša jeste obala pored neke lijepe rijeke i kotlić u kojem ćete kuhati. No, neće paprikaš lošiji biti ako ga napravimo u toplini svog doma.

Po dnu veće šerpe ili lonca poredajte komade šarana. Pošto je riječ o prilično masnoj ribi, nije potrebno dodavati ulje ili drugu masnoću. Luk ne morate previše sitniti, a znat ćete da ste ga dovoljno stavili kad u potpunosti njime prekrijete ribu. Nakon luka dodajte crvenu papriku nasjeckanu na kockice (ukoliko nemate crvenu, možete staviti i neku drugu svježu papriku), sve zalijte vodom tako da prekrijete sve namirnice. 

Pustite vodu da proključa, pa dodajte mljevenu crvenu papriku (ukoliko volite ljuto, onda možete staviti ljutu mljevenu papriku, ili chili), začine i paradajz sos.

Bitno je da paprikaš ne miješate kašikom, već da povremenom protresete čitav lonac. Smanjite vatru na minimalnu temperaturu i pustite da se paprikaš krčka najmanje 45 minuta. Što ga više budete kuhali, okusi će biti intenzivniji i aromatičniji. Uz ovaj paprikaš možete poslužiti kuhanu tjesteninu ili krompir. Tefal je i ovog puta pomogao Žarki u prirpemi ukusnog obroka.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.