29.1.2018. 11:31
0
Juneće šnicle u crvenom sosu
Ako želite dobru šniclu, onda je bolje uzeti juneću prije nego teleću. Možda se malo duže priprema, ali okus junećih šnicli je intenzivniji. Još kada ih pripremite u crvenom sosu po receptu Žarka Marića, onda imate pravi mali specijalitet.
Sastojci:

1 kg junećih šnicli 
3 luka 
1 kašika bijelog luka u prahu
100 ml bijelog vina
100 ml paradajz sosa 
so
mješavina začina
origano

Zamolite vašeg mesara da vam šnicle isječe na debljinu od 1 cm, pa ih prije prženja dobro istucite čekićem za meso. Posolite ih, pobiberite, te uvaljajte blago u brašno i prepržite ih sa obje strane da porumene. Izvadite ih u zdjelu i pokrijte.

Na istom ulju prepržite luk, te dodajte bijeli luk u prahu (možete koristiti i svježi bijeli luk). Kada luk omekša, vratite šnicle, pa sve prelijte bijelim vinom. Kada vino proključa, dodajte mješavinu začina i origano, te paradajz sos.

Smanjite vatru na minimalno i krčkajte šnicle dok ne postanu mekane. Uz ove šnicle poslužite rižu s povrćem ili pire od karfiola. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.