7.2.2018. 11:26
0
„Hoba“ na mediteranski
Postoje mišljenja da je „hoba“ ispod peke u rangu pečenja, pa čak i bolja. No, ovoga puta Žarko Marić je hobotnicu pripremio na jednostavniji način, a ništa manje ukusan.
Sastojci:

1 kg hobotnice 
700 g krompira 
50 ml maslinova ulja 
3 češnja bijelog luka 
3 kašike peršuna 
mješavina začina
biber

Za potpuni uspjeh ovog recepta bitno je da nabavite svježu hobotnicu, ali poslužit će i smrznuta. Hobotnicu cijelu stavite u dva litra hladne vode i kuhajte je oko 80 minuta. Kada je kuhana, izrežite je na sitnije komade, a u vodu od kuhanja stavite krompir koji je potrebno isijeći na kockice. Krompir kuhajte dok ne omekša.

U dubljoj tavi, ili šerpi zagrijte maslinovo ulje, pa kratko prepržite krupno nasjeckan bijeli luk. Zatim, ubacite komadiće hobotnice, kratko prepržite, pa dodajte kuhani krompir i sve začinite. Sve zajedno kratko prepržite i poslužite toplo, mada ovo jelo možete jesti i hladno. Ukoliko želite da vaša hoba bude u saftu, slobodno sve zalijte vodom u kojoj su se kuhali hobotnica i krompir i krčkajte oko desetak minuta. U pripremi ovog jela Žarki je pomogao Tefal.
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.